Hi! Ik ben Stéphanie de Geus

Content & Businesscoach

Hi! Ik ben Stéphanie de Geus

Content & Businesscoach

Stéphanie-050

Ik ging van de bijstand naar werken voor en met de grote namen in online wereld

Stéphanie-106

In 2014 kwam ik terug uit Engeland met het plan om freelance journalist te worden. Ik wilde reizen, schrijven, digital nomad worden. Ik had me er toch een potje zin in.... En het werd direct de bijstand in.

Oef.

Ik had geen geld, geen huis en woonde bij mijn ouders op zolder tussen al mijn spullen in dozen. Maar vooral: ik had geen idee hoe ik moest freelancen en ondernemen. Ik was goed in wat ik deed, maar pitchen? Social media gebruiken? Ik had geen idee hoe ik dat deed.

Als ik had geweten wat ik nu weet, was het sowieso gelukt. Maar dat is de spreekwoordelijke koe in zijn kont kijken.

In 2019 stopte ik met schrijven.

Voor klanten en opdrachtgevers. Voor media en blogs. En voor mezelf.

Ik legde mijn pen neer en werd technisch VA.

Stéphanie-075

Van journalist, naar VA naar content- en businesscoach

Niet de meest makkelijke stap. Want ik was schrijver en journalist. Wie was ik als ik dat niet meer zou doen? Was ik technisch wel goed genoeg? En als ik dit ook niet zou kunnen, wat was dan wel mijn ding?

Tot ik plotseling dit op mijn voicemail hoorde: “Met Charlotte van ’t Wout.”

Het was 2019 en ik stond op het punt om weer te gaan werken na een burn-out van ruim 2 jaar. Ik was er weer klaar voor en het begon meteen goed. Ik mocht als VA aan de slag voor Charlotte die bekende ondernemer met tienduizenden volgers.

Dat was voor mij het punt waarop ik écht begon als ondernemer en afscheid nam van het labeltje ‘freelancer’ wat ik de jaren daarvoor had gedragen. Dat niet alleen. De paar jaar daarvoor waren namelijk een behoorlijke zoektocht en uitdaging geweest met een cocktail van 1 depressie, 2 burn-outs en 3 jaar soul searching.

En nu ‘opeens’ werden allemaal grote namen klant bij mij. Na Charlotte van ‘t Wout werden ook Daniela Kura, Snappr, Vrije Meid en een aantal anderen mijn klanten - en ze waren super tevreden.

Je hebt van die mensen die al weten wat ze willen vanaf dat ze 4 zijn. Ik wist dat ook wel, maar ik wilde boeken schrijven. Dus een ‘echte grote mensen baan’ was bij mij een wat langere zoektocht waarin ik van alles geprobeerd heb.

Ik dacht: Als ik het niet weet, dan ga ik van alles proberen en ontdek ik het vanzelf 🙂

Daardoor kan ik nu heel veel dingen en heb ik super veel geleerd. Van schrijven tot inbox beheer, websites bouwen, funnels bouwen, automatiseren, social media beheren, content schrijven. En ja, daar ben ik ook een aantal keer flink hard mee op mijn bek gegaan.

Ik heb veel bedrijven van binnen mogen bekijken en hierdoor heb ik gigantisch veel mogen leren. Over mezelf, over marketing, over wat ik leuk vind en wat ik verschrikkelijk vind 😉

En hoe hard ik altijd riep dat ik niet ging coachen (oh nee, niet weeeheeer een coach erbij), vind ik dat toch het allerleukste wat er is. Gek hè, hoe dat werkt? Dat waarvan je het hardste roept dat je het niet gaat doen, is toch hetgene wat jou roept.

Zo zei ik altijd dat ik het niet leuk vond om les te geven, voor de klas te staan en mijn podium te pakken (en daar nam ik ook deze podcast over op). Nu weet ik dat dat juist is waar ik op aan ga: orde in de chaos scheppen voor mijn klanten. Hun mails, content en marketing plan nog beter maken. Zodat zij de leukste klanten krijgen waar zij weer gelukkig van worden.

Opgeleid door de top

Om te komen waar ik nu sta heb ik mede te danken aan mijn geweldige coaches en mentors zoals Tineke Zwart, Jim Fortin, Ikonderneemhet.nl, Carlijn Ottens, Paula Dillema en Simone Plukkel.

Een van de belangrijkste lessen die ik geleerd heb is om om hulp te vragen. Dan ga je niet alleen sneller, maar ook dieper. Het is zo waardevol om iemand te hebben die je een spiegel voor durft te houden.

De afgelopen maanden coachte ik ondernemers om meer klanten aan te trekken door authentieke content te schrijven. Verder organiseerde ik een succesvol Online Summit, lanceerde mijn postcast en meerdere (online) cursussen.

Stéphanie-107

Ervaringen

+ jaar
Blog ervaring
+ jaar
Journalistiek & copywriting ervaring
+ jaar
Marketing ervaring
+ jaar
E-mail marketing ervaring
+
Klanten geholpen

Fun facts

 • Verslindt boeken alsof het een hoofdmaaltijd is
 • Meer dan 1000+ boeken gelezen
 • Schrijft alleen met vulpennen - het liefst met glitterinkt
 • Gek op honden, vooral mijn eigen hond Lara
 • Mama van Lucas (juli '22)
 • Verslaafd aan rooibos thee 
 • 14 zwemdiploma's reddend zwemmen 
 • Studeerde Keltische Taal en Cultuur
 • Woonde 2 jaar in Engeland
 • Stiekem heel goed met een fotocamera
 • Wilde vroeger dierenarts worden
Stéphanie-086

Onder andere gewerkt met

logo_onderneemtklein
download
3393da2b4e29ce470ed6cad648a38b81
Logo Anita
Daniela Kura - Logo - RGB zwart
cropped-Vrije-Meid-header-2
LOGO_THRM_424X250px
Screenshot 2022-03-11 at 09.21.11
Virtual-Assistant-bureau-Lady-Butler-1
Screenshot 2021-04-22 at 09.06.42
snappr-header-wit-300x84
logo witte achtergrond
Screenshot 2020-02-03 at 19.43.34
download
logo
Inspiratiemotor
Screenshot 2021-04-21 at 15.28.45
Schermafbeelding 2021-01-12 om 09.36.46
Logo-business-enzo-def-109px
Schermafbeelding-2019-12-12-om-15.50.07
MyTime-Creator-logo-header@2x
defacto
Leapforce
Jasa
practical_publishing_small
Simply cards & papercraft
Get_Stamping_logo_small
schrijven_magazine_header
kelten_header
fantasyboeken_header_small

Dan sta jij hier straks ook tussen

Reken af met overwhelm, schrijf knettergoede content

De afgelopen 22 jaar heb ik veel ervaring opgedaan als copywriter tijdens mijn journalistieke carrière. Zo was ik onder meer enkele jaren eindredacteur bij Simply Cards & Papercraft, Get Stamping en Fantasyboeken.org.

Daarnaast heb ik reeds 10 jaar ervaring in de (e-mail) marketing wereld. De afgelopen 2 jaar heb ik vanuit Story Sparks al meer dan 60 ondernemers geholpen hun e-mailmarketing op poten te zetten.

Hierbij maak ik gebruik van journalen als tool om op onderscheidende en effectieve wijze, impactvolle content te ontwikkelen. Dit ga je zelf leren inzetten voor jouw content zoals e-mails, social media posts en blogs. Dit is de methode om met veel meer plezier te schrijven. Zodat je nooit zonder inspiratie zit en klanten aantrekt die echt bij je passen

Stéphanie-143

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal

Wauw! Je hebt het einde bereikt, wat tof dat je mijn hele verhaal hebt gelezen. Wat triggerde je in het lezen ervan? Nu ben ik oprecht heel benieuwd naar het jouw verhaal. Waar zit jij, en wat speelt er bij jou op dit moment? Stuur me even een mailtje, dan kunnen we even sparren.

Wil je gewoon me gewoon eerst volgen? Volg me dan op Instagram, of luister mijn podcast.

Please enter your name.
Please enter a message.
Stéphanie-033
Stéphanie-099
Stéphanie-012