Deze voordelen levert een goede funnel jou op

Je gaat aan de slag met e-mailmarketing, maar je vindt het lastig om te zien wat het je nu echt op kan leveren. Want wat zijn nu de voordelen van een funnel?

Stéphanie de Geus van Story Sparks

“Oef dat is wel veel werk hoor”, zei een klant laatst terwijl we bezig waren met het uitdenken van haar funnel. En dat klopt, aan de voorkant is het veel werk om een funnel goed op te zetten. Je moet denken aan de techniek, aan de inhoud van de mails en aan het doel van jouw funnel. Maar dat betekent niet dat het altijd veel werk zal blijven, want als hij eenmaal staat, levert hij je juist heel veel op.

Tijd

Ten eerste levert een funnel je tijd op. Ondanks dat het je in het begin veel tijd kost, levert hij je juist tijd op als hij staat. Klanten schrijven zichzelf in voor jouw funnel en de rest verloopt daarna automatisch. Je hoeft er niet zelf achteraan te mailen (kan wel, hoeft niet). En je voorziet mensen regelmatig van fijne content, zonder dat je het elke week vers hoeft te schrijven.

Heel kort door de bocht: je maakt het één keer en je kan het eindeloos hergebruiken. En dat is heel fijn, want dat scheelt een hoop tijd per week. En als ondernemer weet je dat je die tijd heel goed ergens anders voor kan gebruiken.

Geld

Een funnel levert je dus ook geld op. Want die tijd die het je oplevert, kan je in andere dingen steken. Bijvoorbeeld in meer klanten helpen. Maar jouw funnel levert je natuurlijk ook meer en nieuwe klanten op. Wat je vervolgens weer geld oplevert natuurlijk. Zo betaalt een funnel zichzelf terug. Je investeert tijd en geld, wat je er later weer uitkrijgt.

En bonus: omdat je er op dat moment niets voor hoeft te doen, lijkt het alsof je funnel ‘vanzelf’ klanten voor je genereert. Dat levert dat passieve inkomen waar iedereen het over heeft: je maakt het één keer en dan loopt het.

Hou er wel rekening mee dat het goed is om te blijven tweaken en verbeteren. Het is niet zo dat je er nooit meer wat aan hoeft te doen, maar als hij eenmaal staat, dan werkt je funnel voor jou.

Contact momenten

Ze zeggen wel eens dat er zeven tot acht contactmomenten nodig zijn voordat iemand iets koopt bij je. Hoe mooi is het dat dat automatisch gaat in jouw e-mailmarketingfunnel? Waar je eerder een stapel visitekaartjes had waar je achteraan mailde of belde, schrijven mensen zich nu in en leren ze je automatisch kennen.

En dat niet alleen, tijdens die contactmomenten geef je ze ook nog waarde waar ze iets aan hebben en die aansluit bij hun probleem of pijn, waardoor ze stappen kunnen zetten om hun leven of situatie te verbeteren. Dat is nou echt een win-win toch?

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die en funnel je opleveren. Zo krijg je je doelgroep nog helderder, kun je ze direct vragen stellen en heb je geen last van het algoritme, de mails komen namelijk direct in hun inbox.

Dus wat houdt je tegen om een funnel te maken? Laat het me weten in de reacties, maar vooral: zet die eerste stap en ga aan de slag om jouw funnel te maken en ervaar zelf hoe het voor jou werkt. Want een funnel is en blijft altijd maatwerk.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.