Dingen anders doen – Lianne Keemink

Ik moet iets opbiechten: ik heb de Self Help Hipster nooit echt gevolgd – I know right?! Maar als ik iets van Lianne voorbij zag komen vond ik het instant grappig. Haar eerste boek Je Moet Bijna Niets, heb ik direct gekocht en verslonden. Dus toen Dingen Anders Doen uitkwam was het een no brainer en viel die op publishing day meteen in de brievenbus.

Een ding wil ik voorop stellen in Dingen Anders Doen, doet Lianne eigenlijk niet zoveel anders als in haar eerste boek. Het is een grappig en vlot geschreven boek dat lekker leest en bol staat van de herkenbare situaties. Net als Lianne heb ik een gruwelijke hekel aan sokken, vind ik de was opvouwen een hel, at ik te veel suiker en is het inbouwen van sporten (ook als thuiswerkende freelancer) gewoon echt een uitdaging.

Maar goed, Dingen Anders Doen dus. Na het eerste boek waarin de boodschap was dat je eigenlijk niets moet, ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat je wel dingen wil. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Gewoontes zijn er soms zo hard ingeslopen dat je soms niet eens weet waarom je het doet, laat staan hoe je dingen aanpast.

En dat aanpassen, daar gaat dit boek dus ook over. Lianne begint bij het begin: waarom moet je dingen anders doen? Wil je dat eigenlijk wel? En wat is zo’n gewoonte nou eigenlijk? Verhelderend en grappig en ik garandeer je dat het niet alleen pijnlijk herkenbaar is (wie heeft er wel eens niet zich uit een gewoonte gepraat om te blijven bankhangen, terwijl je eigenlijk zou sporten), het is ook heel motiverend; oh ik ben dus toch niet de enige die dat heeft.

Geen zelfhelp goeroe die de verlichting heeft bereikt en vanaf zijn yogamatje vertelt hoe jij daar ook kan komen. Dat is gewoon voor veel van ons niet haalbaar. Want ook bij mij bellen er klanten tijdens het eten, en zijn er soms al brandjes nog voor ik mijn ontbijt in mijn mond heb. Lianne is ook maar gewoon een mens, waar gewoontes aanpakken niet altijd even soepel gaat.

Zoals ze zelf zegt: het leven kost altijd een beetje moeite om iets te veranderen. En dat is ook ok. En eerlijk gezegd: wat een verademing. Lekker nuchter, beide benen op de Zuid-Hollandse grond en gewoon keihard eerlijk.

Dat maakt het als allereerste echt een heerlijk boek om te lezen. En met de tips die aan het eind van elke hoofdstuk staan, laat ze je zien hoe jij heel makkelijk zelf dingen anders kan doen.

Aanrader dus voor iedereen die zegt: ja misschien, ooit, ga ik dingen anders doen. Begin met het lezen van dit boek, en dan is het gelijk makkelijker om een stapje in de goede richting te zetten.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.