Recensie | Show your work – Austin Kleon

Als onderdeel van mijn voornemens om de rest van 2021 te focussen op het vergroten van mijn kennisskills en mezelf uit te dagen, behandel ik elke week een boek wat ik heb gelezen. Deze week is dat ‘Show your work’ van Austin Kleon.

Austin kenden we al van het inmiddels bekende ‘Steal like an artist’, en in dezelfde serie schreef hij ook ‘Show your work’ en ‘Keep going’. ‘Show your work’ is het tweede boek uit de reeks. En dat het gaat over hoe je je werk kan laten zien, is geen verrassing met die titel.

Het boek is gericht op artists, kunstenaars, mensen die een creatief beroep hebben en hun dag besteden aan dingen maken. Maar het is ook van toepassing voor ondernemers.

Er zijn heel veel overeenkomsten tussen ondernemen en het creatieve proces. Ondernemen IS een creatief proces. Er zijn zoveel mensen die doen wat jij doet, en er is maar één jij. Zoals jij het doet, doet niemand het.

Ondernemen is een proces. En hoe meer jij mensen daarin meeneemt, hoe meer ze een band met jou krijgen. Als je één ding uit dit boek moet meenemen na het lezen is het wel: laat je proces zien. Laat zien hoe jij dingen aanpakt. Laat zien hoe jij je projecten doet. Hoe het er tussentijds uitziet. Want niet alleen het eindresultaat is belangrijk.

Als je een cursus maakt, is het proces belangrijk. Als je 1-op-1 met iemand werkt, is het proces belangrijk. Delen van dat proces is belangrijk. Daar wordt de band, de connectie gemaakt. Dat is waar je uiteindelijk fans mee maakt.

Voor mij betekent dat dat ik mezelf meer laat zien op social media. Mensen meeneem in mijn werk, waar ik elke dag mee bezig ben. Het was voor mij echt een schop onder mijn kont om nu eens eindelijk écht in beweging te komen en mezelf én mijn werk te laten zien.

Show your work’ spoort je aan om je werk te laten zien. Elke dag een beetje. Een stapje. Niet af, toch laten zien. Het boekje leest lekker weg en het zorgt ervoor dat je gelijk online wil gaan om je werk te delen.

Dus, wanneer begin jij?

Deze post bevat affiliate links

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.