Impact Less voor Impact ondernemers

Een aantal maanden geleden lanceerde ik iets nieuws. Stilletjes. Te stilletjes eigenlijk. Want ik ben er nog steeds verschrikkelijk trots op. In februari lanceerde het online magazine: Impact Less.

Het online magazine is een inspiratieplatform voor sociaal en duurzaam ondernemers. Echte impact makers dus. Tijdens de lancering op 6 februari was er ook een pdf versie met alle stukken en interviews.

Elke week verschijnen er inspirerende interviews met ondernemers zoals Carl Drenth van Alfa en Jos Meijers van Toentje.

Carl Drenth

Alfa maakt klanten bewust van de impact die ze al maken

Duurzaamheid vindt Carl Drenth een rot woord, maar het omschrijft wel het beste wat hij bedoelt: een goede balans tussen people, planet, profit en pleasure. “Zoals Johan Cruijff zei: Het goede doel is niet je eigen doel. Daar ben ik heilig van overtuigd. Daar wil ik een belangrijke rol in hebben”, zegt Carl.

Accountant kantoor Alfa is 75 jaar geleden ontstaan vanuit het verzet. “Van oudsher waren we er echt voor de boeren. We hebben het nooit voor ogen gehad om te gaan voor maximale winst. Dat zit gewoon niet in onze organisatie”, zegt Carl. “We gaan echt voor duurzame relaties met klanten, medewerkers een maatschappij. Sommige van onze klanten zijn al 50 jaar klant. En onze medewerkers krijgen de kans om zich ruim te ontwikkelen. Doen we dat niet, dan zijn ze snel weg.”

Lees de rest van het interview op op Impact Less.

Tuinieren midden in Groningen stad voor de voedselbank

In 2012 was Jos Meijers het zat om voor een baas te werken. En terwijl hij thuiszat, bedacht hij een revolutionair nieuw idee: een voedseltuin voor de voedselbank, midden in Groningen stad. Daar is Toentje uit ontstaan. “In het hoogseizoen leveren we nu 4500 kilo aan de voedselbank. Dat komt neer op 18.000 porties per jaar. En met ons nieuwe project ‘Boeren voor de voedselbank’, wordt dit alleen maar meer. Toentje, Terra en een aantal akkerbouwers gaan samen aan de slag voor een nog grotere stroom van groenten voor de voedselbanken.”

“In mijn vorige werk kwam ik veel jongens tegen, die van de voedselbank afhankelijk waren”, vertelt Jos. “Die vertelden dat er veel houdbare producten waren zoals macaroni, en producten in blikken, maar geen verse levensmiddelen. Daar wilde ik wat aan gaan doen.”

Lees de rest van het interview op Impact Less.

Wil je de PDF versie van het eerste nummer downloaden? Dat kun je hier doen.

Leave a Comment





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.