Thuiskomen in jezelf met astrologie

Corona is een tijd met nogal wat negatieve gevolgen voor ondernemers. Veel mensen die hun werk niet kunnen doen. Voor Pauline Gils was dit juist het duwtje in de rug wat ze nodig had om haar hart te volgen en mensen te helpen en begeleiden met astrologie.

“Ik durf eigenlijk niet te zeggen dat dit een fijne tijd is voor mij”, lacht ze. “Maar eigenlijk is dat het wel.” Pauline is ook personal trainer, maar al haar trainingen liggen door het Corona virus en de bijbehorende maatregelen helemaal plat. “Het sporten ligt nu gewoon echt helemaal stil.”

“Ik was al bezig met het opzetten van The Cosmic Compass, maar ik kan wel echt zeggen dat het in deze tijd in een stroomversnelling is gekomen. Alsof het universum me nog even een laatste duwtje in de rug geeft om dit echt te gaan doen.”

Pauline’s website is nog niet klaar, maar ze biedt via Instagram al wel haar diensten aan. De aanvragen stromen binnen voor de mini astro bio’s die ze voor mensen maken. “Mensen zijn super enthousiast. Ik denk ook dat het komt omdat mensen het juist nu heel fijn vinden. Ze zitten thuis en denken na over de vraag: wie ben ik? En wat moet ik. De astro bio’s geven heel veel inzichten. Dat geeft mensen, ook die het nu zwaar hebben, heel veel rust.”

Corona is de tijd voor verandering en doorpakken

Als personal trainer is Pauline al gewend om mensen te coachen. “Daar draait het ook om het analyseren van mensen, om te kijken wat ze nodig hebben om daar te komen waar ze willen komen”, zegt Pauline. “Maar dat is meer gericht op de buitenkant, terwijl astrologie zich heel erg richt op de binnenkant. Voor mezelf heb ik het idee dat ik mijn werk als personal trainer, hoe leuk ik het ook vind, nodig had om daar te komen waar ik moest komen: bij astrologie. Want dit ben ik gewoon. Als ik even niets te doen heb, is dat het eerst wat ik erbij pak. Daar ligt mijn hart.”

Doordat het geven van trainingen helemaal wegviel, heeft Pauline ineens de tijd om er écht voor te gaan. “Dat is ook best wel eng. Want nu heb je die bal in handen, moet je hem vasthouden en er ook echt iets mee doen.”

“Maar aan de andere kant is het ook heel fijn. Het is een soort lege pagina en het normale ritme is helemaal weg. Ik heb de ruimte om mij bezig te houden met mijn website, met het uitschrijven van de astro bio’s, echt het finetunen van alles. Daar ben ik echt heel erg dankbaar voor.”

“Ik deed eerder de astro readings ook face-to-face, maar dat kan nu niet. Nu krijg ik via Instagram soms ook een naam en een geboortedatum van iemand die ik ook helemaal niet ken. Dus nu is het nog meer een test voor mijn kennis en meer kans om te oefenen. Meestal zie en voel ik dingen aan, nu moet ik er op letten dat ik dingen duidelijk verwoord en ook nog eens goed uitleg voor mensen die geen verstand hebben van astrologie. Zonder Corona had ik dit veel langer uitgesteld om dit zo op deze manier te proberen.”

Liefde voor astrologie

De liefde voor astrologie zit er al vanaf een jonge leeftijd in. “De tante van mijn stiefvader is astrologe en toen ik nog heel jong was, werd mijn chart vaak erbij gepakt tijdens haar opleiding”, vertelt Pauline. “Er zitten een aantal dingen in mijn chart die heel zeldzaam zijn, dus het ging vroeger ook vaak over mij en wat mij zo bijzonder maakte. Ik heb dat nooit vreemd of zweverig gevonden, maar juist mega interessant. En het is als kind gewoon heel fijn om te horen dat je speciaal bent en wat er bij jou hoort. Dat geeft een bepaald soort rust.”

Astrologie gaf haar het gevoel dat ze goed is zoals ze is. “Dat was heel fijn, omdat mijn jeugd niet zo warm was. Het gaf mij de steun die ik nodig had. Ik denk dat veel volwassenen daar ook nog behoefte aan hebben. Ik hoor veel mensen namelijk zeggen dat ze zich zo herkennen in de beschrijvingen die ik maak, dat het een soort thuiskomen in jezelf is.”

“Het probleem is dat we heel erg opgroeien met het idee dat alles maakbaar is. Dat je er iets aan kan doen en alles haalbaar is. Maar we zijn allemaal heel erg verschillend. Je doet altijd dingen op een bepaalde manier die eigen is voor jou”, zeg Pauline. “Iedereen heeft de behoefte om te horen dat ze ok zijn, dat je mag zijn wie je bent. Met wat ik doe wil ik mensen meer houvast geven in hun eigen kern en ze laten zien dat ze zichzelf mogen accepteren in hoe ze zijn. Want iedereen is mooi zoals ze zijn.”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.