3 manieren om waarde te bieden met je e-mailfunnel

Ok, je bent dus zover dat je een funnel wil gaan maken. Je zit er helemaal klaar voor om je mails te schrijven. Maar wat ga je delen? En hoe ga je zorgen dat je ook echt iets deelt waar je klanten iets aan hebben? Dus: hoe deel je waarde in je e-mailfunnel?

Voordat we daar induiken wil ik het eerst met je hebben over waarde. Want wat is waarde nu eigenlijk? Waarde is per doelgroep verschillend. Het is dus heel belangrijk dat jij weet wie jouw doelgroep is. Je kan wel een mail schrijven over hoe je een stofzuigerzak vervangt, maar als jouw doelgroep een stofzuiger heeft zonder zak, dan hebben ze daar helemaal niets aan.

Dus weet wie jouw doelgroep is en waar ze behoefte aan hebben. En dan is de truc om ze met jouw mails en content een stapje op weg te helpen naar dat waar jij ze met jouw product of dienst verder kan brengen.
Als je dat helder hebt, kan je aan de slag gaan om content te maken. Ook daarin zijn er verschillende soorten waarde die je kan bieden.

Praktische tips

Die waarde kan je opdelen in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld de praktische tips die jouw doelgroep direct kan toepassen en die ze iets geeft om over na te denken in hun situatie.

Denk aan de welbekende ‘5 tips-lijstjes’, stukken zoals deze, maar ook de video’s waar mensen iets stap-voor-stap mee kunnen doen. Hieronder valt dus alles waar iemand na het lezen iets mee kan doen of maken, of waarmee hij nieuwe kennis heeft verworven of antwoord op zijn vraag heeft gekregen.

Inspiratie delen

Waarde kan ook in de vorm van inspiratie komen. Inspirerende verhalen die mensen aan het denken zetten. Waarvan jouw doelgroep denkt: Wauw! Als hij/zij het kan, dan kan ik het ook. Dat is een stukje van jouw verhaal delen, of een stukje van het verhaal van de ander. Je neemt ze echt mee in een verandering die doorgemaakt is.

De verhalen, storytelling, zijn hier essentieel. Je wil echt dat mensen hier iets voelen. Dat ze actie wíllen ondernemen en in beweging komen. De insteek van inspiratie delen is om mensen anders ergens naar te laten kijken en ergens over na te laten denken.

Entertainment content

Een derde vorm van waarde is entertainment. Niet alles hoeft namelijk serieus te zijn. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik leer het beste door grapjes. Die blijven hangen.

Dus hoe kan jij in jouw mails, jouw content, humor verwerken die mensen blijven onthouden? (Hou hier ook natuurlijk rekening met jouw doelgroep en met wat ze wel en niet grappig vinden.)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.